Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb szakmai elismerés

2019. május 9., csütörtök 12:53

Életmódváltás, terápiakövető gyógyszerszedés, a rehabilitáció fontossága. A másodlagos megelőzési munka, mellyel III. helyezést ért el Magyar Anikó, a Honvédkórház Kardiológiai Osztály Intenzív részlegének munkatársa a „Túlélési ismeretek szívinfarktust követően” pályázaton. A díjat a Magyar Kardiológusok Társasága éves kongresszusán, 2019. május 04-én vette át.

1609151869
A Magyar Kardiológusok Társasága kezdeményezésében 2018-ban elindult a „Túlélési kampány” elnevezésű szekunder prevenciós program, amelynek keretein belül Magyar Anikó szívinfarktuson átesett betegek oktatását végzi. Ennek során egyéni vagy kis csoportos előadás alkalmával a beteggel együtt beszéli át az életmódváltás, a terápiakövető gyógyszerszedés, valamint a rehabilitáció fontosságát. A tavalyi évben, a Honvédkórházban ellátott infarktusos esetek és ezek közül az oktatásban résztvevők számát figyelembe véve részesült az elismerésben Magyar Anikó, aki a Semmelweis Egyetem harmadéves ápoló szakos hallgatója.

1609151869

Nagy megtiszteltetés számára egy neves, országos társaság elismerése, hiszen ez munkája eredményének visszajelzése, amely a Honvédkórház, mint háttérintézmény nélkül nem valósulhatott volna meg.


ESZA