Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újra MH főpszichológusi összevonás Bujákon

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. március 16., szerda 9:24

Újra megrendezték az MH főpszichológusi összevonást, amely az elmúlt években a járványügyi helyzet miatt elmaradt. A Magyar Honvédség (MH) pszichológusai részére 2022. március 10-11-én megtartott szakmai rendezvényen részt vett az MH Egészségügyi Központ (MH EK) Honvédkórház pszichológusi szakmai vezetője, az MH EK védelem-egészségügyi intézeteinek pszichológusai, valamint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) két meghívott munkatársa is.

1

A részt vevőket Andó Sándor ezredes, MH főpszichológus köszöntötte, majd Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH EK parancsnokhelyettese nyitotta meg a rendezvényt. Muzsay ezredes beszélt az MH EK szervezeti jellemzőiről, valamint a pandémia idején végzett feladatairól. Ezután említést tett a honvédségben végzett pszichológiai tevékenység fontosságáról, valamint az MH EK aktuális feladatairól.

Az összevonás szakmai célja és főbb tartalmi elemei a következők voltak:

  • Áttekinteni az elmúlt időszak alaprendeltetés szerinti szakmai feladatait és azokat a feladatokat, amelyek a veszélyhelyzeti alkalmazással kapcsolatosan érintették a pszichológusokat. 
  • Beszélgetni a honi és/vagy műveleti területen bekövetkező rendkívüli, krízisintervenciós feladat végrehajtásáról, a határmenti ellátás pszichológiai tapasztalatairól.
  • Egy-két példa kapcsán megvitatni az alkalmasságvizsgálatok aktuális pszichológiai aspektusait és az MH EK-ba történt integrációval kapcsolatos kérdéseket.

 

2022. március 16.

ESZA