Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Úszó Erőd 2018.

2018. július 17., kedd 14:39

XVII. alkalommal rendezték meg 2018. július 14-én a Balaton – átúszást. Az 5,2 kilométeres távot katonák és civilek egyaránt teljesítették. A versenyzők Révfülöpről indultak és Balatonboglárnál érkeztek célba. 

Az Úszó Erődöt Dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese vezette, aki megnyitó beszédét követően, maga is csatlakozott az úszók táborához. Összesen mintegy nyolcezren, köztük közel kétszázötven katona képviseltette magát a nyár egyik legnagyobb szabású sporteseményén.

A Magyar Honvédség az úszó állomány mellett, technikai eszközökkel, toborzó-ponttal, és katonazenével is képviseltette magát. Az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság, Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet, Egészségfejlesztési Osztálya külön sátorral várta a déli partra érkezőket. Az érdeklődők az egészség megőrzésével és fejlesztésével kapcsolatos totókat tölthettek ki egy személyes konzultáció keretében, mely segítséget nyújthat az egészségtudatos életmód kialakításában.

1609151640
ESZA