Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Védelem-egészségügyi bemutató a László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában

2014. április 16., szerda 11:51

A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a diákok egészségnevelésre, illetve az azzal kapcsolatos ismereteik bővítésére. Így történt ez idén is, amikor erre a rendkívüli, érdekes feladatra megkapta felkérését a Munka illetve sugár-egészségügyi laboratórium.

1609150841

Az iskolai rendezvény célja az egészséges életmódra nevelés mellett, az egészségvédelemmel, katasztrófavédelemmel, honvédelemmel kapcsolatos információk széles körű ismertetése az iskola tanulói részére. Valamint, nem utolsó sorban a jövőre tekintettel, a diákok pályaválasztási döntéseit is megkönnyítve, szeretnék a Honvédségről szóló ismereteiket bővíteni, mivel hamarosan csatlakoznak a Honvédség Katona Suli-programjához.

1609150841

2014. április 10-én megrendezésre kerülő egészségnap keretében kapott lehetőséget a laboratóriumunk a katonák egészségvédelmével kapcsolatos információinak átadására. Az állomány bemutatója során ismertette a Honvéd Egészségügyi Központ, illetve a Védelem –egészségügy feladatait, ezt követően a Közegészségügyi-Járványügyi Szolgálat laboratóriumainak napi tevékenységéről kaphattak képet az érdeklődő pedagógusok, és diákok. A csoportok nagy érdeklődéssel hallgatták, figyelték az állomány műszeres bemutatóját. A műszerek gyakorlati alkalmazásával lehetőséget kaptak, hogy látókörük bővüljön, kiszélesedjen a katonák egészségvédelme területén.

1609150841

Ezúton is köszönjük az iskola felkérését, és reméljük a jövőben is segítséget nyújthatunk ismereteinkkel az iskola diákjainak.

1609150841
ESZA