Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Vesebetegek is sportolhatnak!

2019. július 9., kedd 7:47

Rendhagyó módon az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központból (MH RKKK) indult útjára a vesebetegek részére szervezett, 7. RenBike Tour Balaton-kerülő kerékpártúra, június 28-án.

1609151944
Több szempontból kiszolgáltatott helyzetben vannak a veseelégtelenségben szenvedők, főleg azok, akik dialízises kezelésre szorulnak. Ennek ellenére, kontrollált körülmények között ők is sportolhatnak – mint például ezen a több napos kerékpártúrán.

1609151944
A Honvédkórházban dolgozó Dr. Schneider Károly, osztályvezető főorvos, honvédelmi alkalmazott, a rendezvény egyik szervezője elmondta: az országos rendezvényre idén körülbelül nyolcvanan regisztráltak. Közülük ketten éppen a Honvédkórházban kapják meg a szükséges kezeléseket.

1609151944
„Azért kértünk a honvédségtől segítséget, hogy autóinkat biztonságos helyen hagyhassuk a túra idejére. A kerékpártúra több szempontból is speciális. Egyrészt csapatban megyünk, tehát a felvezető kerékpárost nem lehet megelőzni, és a sort záró mögött sem lehet senki. Út közben négy kísérő autó áll rendelkezésünkre, és többeknél van egészségügyi felszerelés, továbbá a szükséges gépi kezeléseket is biztosítjuk, mégpedig majd Keszthelyen” – fogalmazott a főorvos.

1609151944
A túrán minden veseelégtelenségben szenvedő ingyen vehet részt.

Forrás: honvedelem.hu

ESZA