Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vezetés-irányítási, tapasztalat feldolgozó tanácskozás Balatonkenesén

2013. október 21., hétfő 9:33

Első alkalommal tartott tanácskozást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetésében résztvevő állomány a vezetési-irányítási tapasztalatokról az MH Balatonkenesei Rekreációs Központban 2013. október 10-11-én.

A kétnapos rendezvényen az MH Egészségügyi Központ vezető szerveihez tartozó állomány, továbbá az MH EK Honvédkórház, az MH EK Védelem-egészségügyi Igazgatóság és az MH EK Gazdasági Igazgatóság által kijelölt munkatársak vettek részt.

1609150787

A tanácskozás első napját Dr. Sticz László mérnök ezredes, a központ törzsfőnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy az értekezlet legfőbb célja a 2013. február 01. óta eltel időszak pozitív és negatív tapasztalatainak, az elért eredményeknek, a szervezetet érintő változásoknak és a jövőbeni céloknak a megvitatása. A nap folyamán tizenhárom prezentációt hallgatott meg az állomány, amely többek között felölte a személy-és munkaügyi témát, a hadműveleti és kiképzési, az ügyviteli, az információvédelmi, jogi, belső ellenőrzési, minőségirányítási és biztonságtechnikai terület legfontosabb kérdéseit. Szó esett továbbá a Honvédkórház vezetési-irányítási tapasztalatairól, valamint a Magyar Honvédség hazai és missziós műveleti feladatairól.

1609150787

A rendezvény második napján részt vett Szabó István mérnök dandártábornok, a központ parancsnoka, aki tájékoztatójában elmondta, hogy a szervezési időszak végén szükségét érezte egy olyan tanácskozás megszervezésének, melynek keretében a szervezeti elemek jobban megismerhetik egymás munkáját, lehetőségeit. Kiemelte, hogy a jövőben is szorgalmazni fogja az olyan rendezvények szervezését, ahol, egyebek mellett, a munkafolyamatok során szerzett tapasztalatok elemzésére is sor kerülhet. Beszédét követően az állomány a központtal együttműködő más katonai szervezetek munkájáról tájékozódott. A meghívott katonai szervezetek – MH Összhaderőnemi Parancsnokság, HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség, NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ, HM Hatósági Hivatal, HM Védelemgazdasági Hivatal, MH Logisztikai Központ és az MH Budapest Helyőrség Dandár – előadásai elsősorban a szervezetek megalakulását, felépítését, feladatrendszerét mutatták be, továbbá a központ és az egyes szervezetek közötti együttműködés aktuális helyzetét és azok továbbfejlesztésének lehetséges irányait körvonalazták.

1609150787

A kétnapos tanácskozás a szakmai programot tekintve mindenképpen sikerrel zárult és megállapítható, hogy egy szervezet munkáját nagyban tudja segíteni egy olyan fórum, ahol a munkatársak közösen vitathatják meg a legfőbb problémákat.

1609150788
ESZA