Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Villányi Gyulára emlékezve

2019. március 29., péntek 10:27

Villányi Gyula aranydiplomás okleveles gépészmérnök, egészségügyi beruházási szakértő miniszteri biztosként felügyelte 1992-től 2003-ig az akkor még HM Központi Honvédkórház nevet viselő intézmény rekonstrukciós munkáit. A miniszteri biztos 2018-ban elhunyt, ezért rá emlékezve emléktábla avatását kezdeményezte az Egészséges Budapest Program műszaki igazgatója, Horváth Csaba. A megemlékezésre, valamint az emléktábla avatásra 2019. március 28-án került sor az MH Egészségügyi Központ aulájában.

1609151820
Villányi Gyula vegyipari gépészmérnöki oklevelét 1966-ban szerezte meg a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatójaként. 1991-ben szakmai kamarát hozott létre több kórház főmérnökének részvételével az egészségügyben dolgozó mérnököknek, képviseletük illetve szakmai továbbképzésük érdekében. A HM Központi Honvédkórház 1985-ben leállított beruházás folytatásának irányítására 1992-ben kérte fel az akkori honvédelmi miniszter.

Szakmai hozzáértését hűen tükrözte, hogy a Honvédkórház mellett, több budapesti és vidéki egészségügyi intézmény rekonstrukciójában is részt vett. Megemlíthető az Országos Onkológiai Intézet, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, az Uzsoki Utcai Kórház, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház és Rendelőintézet, a Vakok Állami Intézete, vagy a Marcibányi téri Mozgássérültek Intézete.

A megemlékezésen nagyrabecsülését fejezte ki az MH Egészségügyi Központ törzsfőnöke, Csókos Gábor ezredes, valamint megemlékező beszédek hangzottak el a család, valamint Horváth Csaba, az Egészséges Budapest Program műszaki igazgatójának a megfogalmazásában.
1609151820
A mérföldkőnek számító I. ütem megvalósulása óta nem volt olyan átfogó, nagy léptékű beruházás, amelyre várhatóan a következő években kerül sor. Az Egészséges Budapest Program részeként jelentős fejlesztések előtt áll az MH Egészségügyi Központ, ezáltal Magyarország egyetlen katona-egészségügyi kórházaként a legmodernebb, legújabb eszközökkel, berendezésekkel ellátott egészségügyi központtá válik.

Az MH Egészségügyi Központ vezetői számára nagy megtiszteltetés, hogy a Róbert Károly körúti székhely adhat helyet Villányi Gyula emléktáblájának, ezzel is ápolva az emlékeket, hagyományokat. A megemlékezésen felavatott emléktábla méltó része a fennállásának 120. évfordulóját ünneplő Honvédkórháznak.

1609151820
ESZA