Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Visszaélés a főorvos nevével

2019. november 6., szerda 14:33

Az MH Egészségügyi Központ tájékoztatja a tisztelt betegeket, hozzátartozókat, hogy az MH EK Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetben dolgozó, Dr. Berkes Mária orvos alezredes nevével visszaélnek gyógyhatású készítmény reklámozásakor.  

Az interneten megtalálható portál cikke azt állítja, hogy a belgyógyász főorvos szakmai javaslata alapján a ReCardio nevezetű készítmény „képes nem csak meghosszabbítani az élet tartamát, de meg is javítani az ember egészségét”.
Az állítás valótlan. A megjelent reklámban említett Dr. Berkes Mária belgyógyász, valamint az MH Egészségügyi Központ vezetősége elhatárolódik a cikkben leírtaktól. Sem a főorvos, sem az intézmény nem járult hozzá hogy a nevükkel reklámozzanak ilyen készítményt, hatékonyságáért felelősséget nem vállalnak.
Az MH EK megkéri betegeit és a termék iránt érdeklődőket, hogy sem az intézményt, sem a Balatonfüredi Kardiológiai Rehabilitációs Intézetet, sem a főorvost ebben az ügyben ne keressék.
Az intézmény felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy gyógyhatású készítményeket kizárólag orvosi konzultációt követően, csak ellenőrzött, biztos forrásból szerezzenek be.
ESZA