Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

X. AUDIT az MH EK-ban

2018. december 14., péntek 12:40

A 2008-ban indult integrált minőségirányítási rendszer (MIR) tanúsítása zajlott le intézményben, immár tizedik alkalommal.

Az irányítási rendszer kiterjed az általános- ISO 9001:2015, a környezetirányítási- ISO 14001:2015 és az egészségügyi MSZ EN 15224:2013 szabványokra. A tíz éve elkezdett folyamat és fejlesztés meghozta a gyümölcsét, sikeres audittal zárult a 2018-as év.

Az auditáló cég által elvégzett tanúsítást minden esetben vezetőségi átvizsgálás előzi meg,. Az auditálás alkalmával sor kerül a minőségirányítási alapdokumentumok felülvizsgálatára, intézményi szinten az indikátorok és kockázatok alakulásának áttekintésére, a hibajavító intézkedésekkel kapcsolatos visszaellenőrzések és az elrendelt célellenőrzések tapasztalatainak ismertetésére, továbbá a belső és a klinikai auditok tapasztalatainak feldolgozására is.

A menedzsment elkötelezett a betegellátással kapcsolatos eljárástípusok szerinti összehasonlítása, valamint az elégedettségi vizsgálatok eredményétől függő intézkedések iránt, mely az intézmény hatékonyabb működését segíti elő.

A minőségirányítási rendszer folyamatos fejlődését mutatja, hogy az ellenőrzések során csökkent a feltárt eltérések száma, továbbá kevesebb megelőző intézkedést kellett hozni. Az integrált minőségirányítási rendszer nem egy önmagáért vagy a tanúsítás megszerzéséért végzett tevékenységet jelent, hanem egy olyan szervezési és irányítási eszközt biztosít a parancsnok részére, mely a mindennapok munkáját operatívan elősegíti.

Az auditálás eredményét mi sem bizonyítja jobban, mint Ivanova Galina, az ÉMI-TÜV SÜD Kft.vezető auditora zárószavai: „Aki belép az Intézmény kapuján az vegye tudomásul, hogy rend van, amit mindenkinek felelőséggel be kell tartania. ”
ESZA