Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Intézeti rend

A Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ hévízi I. számú telephelye, mely három gyógyító osztályon működik. 
 
Kérjük, az intézeti rend betartásával segítse munkánkat! Az egészségügyi törvényben foglalt jogokat, a beteg a fekvőbeteg gyógyintézetben meglévő feltételektől függően, a betegtársak jogainak tiszteletben tartásával és a betegellátás zavartalanságát biztosítva gyakorolhatja. Aki erkölcsi felfogást sértő, botrányos magatartást tanúsít, leittasodik, az intézet rendjét megsérti, azonnali hatállyal eltávolításra kerül.
 
A 80/2016 MH EK parancsnoki intézkedés alapján dohányozni a kijelölt nyílt légterű dohányzóhelyeken, az intézet I. számú és V. számú épülete közötti, fedett pavilonjaiban lehet!
 
Az intézetbe történő ki- és belépéskor a beléptető rendszer használatához mágneskártya, valamint az "Elhelyezési lap" szükséges. 
 
Az Intézetben kapuzárás 22.00 órakor van, kérjük hogy a kapuzáráskor mindenki az intézet területén belül tartózkodjon.
 
Érkezéskor és távozáskor a szobák felszerelési tárgyait az ápolónő jelentétében kell átvenni, az elhelyezési lapot távozáskor szükséges a feltüntetett személyekkel aláíratni, valamint azt a recepción/portán leadni. A szobakulcsért és a leltári tárgyakért minden beutalt személy szerint felelős, azok hiánya esetén kártérítést köteles fizetni. Betegeink gyógykezelésük utolsó napján 12.00 óráig kötelesek szobájukat átadni.
 
Intézetünkben 24 órás orvos ügyelet működik. Az ügyeletes orvos tartózkodási helye az ügyeletes orvosi szoba és közvetve az osztályos ápolón keresztül hívható. A betegszobából a nővérhívón keresztül biztosított a riasztás. Az intézetben a csendes pihenő ideje: naponta 14.00 - 16.00 óráig, kérjük, ne zavarja pihenni vágyó betegtársait!
 
Étkezések ideje: Reggeli Ebéd Vacsora
 

1. Osztály 8.00-9.00, 12.30, 18.00

2. Osztály 8.00-9.00, 12.30, 18.00 

3. Osztály 8.00-9.00, 13.00, 18.00 

Heine Medin Részleg 8.00-9.00, 12.30, 18.00

Diétás étkezés: 7.15-7.45, 11.45-12.15, 17.15-17.45

 

Betegeink részére éttermünkben biztosítunk menüválasztással étkezést, a kezelőorvos által előírt diétát a dietetikus állítja össze.

Étkészletet, evőeszközt az étteremből a szobákba felvinni tilos! Kérjük az étkezéshez felöltözve, betegtársaikat ezzel megtisztelve jelenjenek meg!

Látogatók fogadása kizárólag az intézet társalgóiban megengedett. Amennyiben állapota nem engedi meg, látogatókat a szobájában is fogadhat, kérjük, hogy látogatói a szobai ágyra ne üljenek, pakoljanak. Megkérjük Önt, hogy egyszerre, egy időben csak két látogatót fogadjon!

A látogatások nem zavarhatják meg a folyamatos betegellátást.

Saját elektromos készüléket (mobiltelefon kivételével) a betegszobákban tűzvédelmi okokból nem használhat. A mobiltelefon használata a diagnosztikai egységekben és a kezelőkben nem engedélyezett, mert zavarhatja a gépek működését. Így kérjük Önt, hogy mobiltelefonjának használatát a minimálisra csökkentse. A szobákban a mobiltelefont az osztályos munka és a betegtársak zavarása nélkül használható.

Értékmegőrzés:  Csak a pénztárban letétbe helyezett pénz és értéktárgyakért vállal az intézet felelősséget! Kérjük, hogy kezelésre, étkezéshez értékeit ne vigye magával, őrizetlenül ne hagyja, szobáját mindig zárja kulcsra! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az intézményünkben hagyott értéktárgyait csak is személyesen Ön, vagy az egészségügyi dokumentációban megjelölt hozzátartozója, vagy meghatalmazottja részére áll módunkban kiadni.

Az érvényben lévő intézkedés alapján a beutalt lőfegyvert nem tarthat magánál az intézetben, azt nyugta ellenében köteles az intézet ügyvitelén leadni.

Gépkocsival az intézet területén tartózkodni kizárólag a kijelölt helyen, térítési díj befizetése ellenében lehet. Intézetünk egyéb igénybe vehető szolgáltatásait - parkolási díj, antenna, szolárium, stb. - a Térítési Díjszabályzat tartalmazza, mely az osztályokon és a társalgóban megtekinthető.

A pénztár, könyvtár, büfé nyitvatartási ideje a kiírt munkarendben történik.

Vallásgyakorlás: Intézetünkben a betegek vallásukat szabadon gyakorolhatják és az általuk kért egyházi személlyel kapcsolatot tarthatnak. A vezető ápolók adnak tájékoztatást az Istentiszteleten való részvételi lehetőségekről.

Az Intézetben betegjogi képviselő elérhetősége  biztosított.

Betegeink kérdéseikkel, panaszaikkal az osztályvezető főorvoshoz, fontosabb esetben az intézetvezetőhöz fordulhatnak. Fogadóóra a titkárságon előre egyeztetett időpontban hetente egyszer a kiírtak szerint.

Egyéb, a Házirendben nem szabályozott kérdésekben az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény rendelkezései az irányadók, alkalmazandók.

Legfrissebb hírek
    Zalai Paracelsus Alapítvány
    MHEK
    ESZA