Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tájékoztató a 2020-2.1.1-ED-2020-00055 projekt megindításáról

Covidea pályázat vírusdiagnosztika fejlesztése a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén 2020-2.1.1-ED-2020-00055

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) által kiírt COVIDEA ötlet és startup verseny pályázaton a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ „Covidea pályázat vírusdiagnosztika fejlesztése a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén” címmel támogatást nyert laboratóriumi eszközök, műszer alkatrészek, fogyóanyagok beszerzésére.

A pályázat innovatív, a járványügyi helyzet megoldását elősegítő, kimutatható és mérhető társadalmi hasznossággal bíró tudományos projektek megvalósítását célozza.

A pályázat során az MH EK alárendeltségébe tartozó alegységek közül a Mobil Biológiai Laboratórium egy új, nagy betegmintaszám feldolgozását rövid idő alatt megvalósító immunológiai eljárás kifejlesztését célozta meg.

A módszer sikeressége nem pusztán a járvány diagnosztikájában jelentene előrelépést, hanem a laboratórium hazai és nemzetközi feladatainak végrehajtását is elősegítené, valamint képességnövekedéssel jár majd.

A kedvezményezett: a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ.

A projekt támogatási összege: 6.000.000.- HUF

A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával, várhatóan 2022 . július végén fejeződik be.

A támogatás mértéke 100 %.

NKFI_Covidea
ESZA