Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az oltóbusz nem áll meg: cél a teljes védettség

Szerző: honvedelem.hu | Fotó: Kálmánfi Gábor |  2021. május 29., szombat 19:07

Már több mint huszonnégyezren kapták meg a koronavírus elleni védőoltást a Magyar Honvédség mobil oltóállomásain. Az egészségügyi katonák május 28-án, Szalonna, Vámosújfalu és Tiszabecs településen várták az oltásra érkező lakosokat.

V+ímos+¦jfalu_olt+-busz (7)

Mivel Magyarország határai mentén már több országban kimutatták a koronavírus úgynevezett indiai mutánsát – amely a korábbi variánsoknál erősebb fertőzőképességű – így a szakemberek szerint nagyon fontos, hogy minél többen kapják meg a védőoltást. A Magyar Honvédség oltóbuszai március 27-e óta járják az országot, segítve a kisebb településeken élőket abban, hogy könnyebben és szakszerű körülmények között szerezzenek védettséget a koronavírussal szemben.

V+ímos+¦jfalu_olt+-busz (1)

„Harmincöt nap elteltével újra ezeken a településeken vagyunk, hogy a regisztrált lakosok megkapják a Pfizer-vakcina második adagját. Az előző napok tapasztalatai alapján megállapítható, hogy nagy az oltási hajlandóság: akik megkapták az első oltást, azok fontosnak tartják, hogy a második vakcina beadására is visszatérjenek, hiszen a koronavírus elleni védettség csakis így alakul ki” – összegezte az eddigi tapasztalatokat dr. Völgyesi Edit, az MH Egészségügyi Központ, Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet honvédelmi alkalmazottja. A doktornő hangsúlyozta: minden településen örömmel fogadnak minket a lakosok.

Szalonna_olt+-busz (6)

„Félek a vírustól, ezért oltatom be magam. Több óra lenne innen oda-vissza utazni más oltópontra, kifejezetten örülök a házhoz jött katonáknak, az egyenruhás orvosoknak” – mondta kérdésünkre Szabó Virginia.

Egészségügyi szakemberek előrejelzései szerint hazánk állampolgárainak magas szintű átoltottsága segíthet meggátolni az esetleges negyedik hullám kialakulását.

ESZA