Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás korlátozása

Az ÉSZAK-PESTI CENTRUMKÓRHÁZ - HONVÉDKÓRHÁZ területén 2023. november 11.-től további intézkedésig látogatási korlátozás került elrendelésre.

Részletek

Kálmánfi Gábor

x642464d93b660398766759.jpg.pagespeed.ic.tCRPygDuiQ

„Új egészségügyi központot építünk!”

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként gyökeres átalakulás zajlik a katona-egészségügy területén. Dr. Fejes Zsolt Dezső orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke honlapunknak adott interjújában elmondta: az egész szakállomány számára komoly feladatot jelent a központ átalakítása, az új képességek fejlesztése, valamint az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház gyógyító tevékenységének támogatása.

638de500544b6484181840

Nehéz körülmények között is bizonyított a ROLE-2 állománya

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként, 2021-ben közbeszerzést írtak ki moduláris felépítésű, telepíthető, sebészeti képességgel rendelkező katonai kórház beszerzése céljából. Ezzel kialakul egy önálló „ROLE-2 Basic” képesség, amelynek segítségével az egészségügyi szakemberek műveleti területen is képesek lesznek magas szintű orvosi ellátást nyújtani az arra rászorulóknak. Az eszközháttér fontos, a képességhez azonban az ember, a szakértelem és a csapatmunka nélkülözhetetlen.

KI_Spirit

A magyar katona-egészségügy elismert a NATO-ban

„A katona-egészségügyben dolgozó szakemberek munkájának elismeréseként alakulhatott meg éppen Budapesten a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ” - mondta dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka a Spirit FM „Katonadolog” című műsor március 3-ai, csütörtöki adásában.

20210608-perkata (1)

Amiből egy is elég

Tovább gördülnek a honvédségi oltóbuszok: június 8-án, kedden Köröm, Iván, Perkáta és Sárkeresztúr településeken kaphattak oltást azok, akik regisztráltak.

V+ímos+¦jfalu_olt+-busz (8)

Az oltóbusz nem áll meg: cél a teljes védettség

Már több mint huszonnégyezren kapták meg a koronavírus elleni védőoltást a Magyar Honvédség mobil oltóállomásain. Az egészségügyi katonák május 28-án, Szalonna, Vámosújfalu és Tiszabecs településen várták az oltásra érkező lakosokat.

Fadd_oltóbusz (12)

„A honvédekre mindig lehet számítani!”

Személyesen mondott köszönetet a katonák hősies helytállásáért a koronavírus-járvány elleni küzdelemben Müller Cecília országos tisztifőorvos, a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője május 25-én, Fadd településen.

20210519-oltobusz-dunaszeg  (7)

Négy oltóbusz négy megyében

Dr. Varga Attila Ferenc ezredes, a HM Védelmi Igazgatási Főosztály vezetője elmondta: szerdán négy megyében, négy településen – Dunaszegen, Bicskén, Tárnokon és Szentistvánon – látnak el szolgálatot az oltóbuszok. „Mindenhol kedvezőek a tapasztalataink, a helyi közösség örül, mert nem kell messzire utazni ahhoz, hogy megkapják a koronavírus elleni védőoltást. Az oltóbuszok állománya március 27-e óta folyamatosan dolgozik, ezért nagyon fontos a személyzet pihentetése, és megfelelő összeállítása is” – mondta az ezredes a Fejér megyei Bicskén.

Karancsság_oltóbusz_KálmánfiGábor (9)

Két oltóbusz egy helyen

Ismét visszatértek Nógrád megyébe a Magyar Honvédség mobil oltóállomásai május 8-án, szombaton. Az előzetesen regisztráltak magas létszáma miatt egyszerre két oltóbusz teljesített szolgálatot Rétságon.

oltóbusz_Vácegres_TóthLászló (2)

Teljes erővel működnek a mobil oltóállomások

Továbbra is teljes erőbedobással működnek a Magyar Honvédség mobil oltóállomásai. Az öt oltóbusz május 5-én, szerdán Budapesten, Baranya és Pest megyékben folytatta a koronavírus-járvány elleni harcot.

Süttő_oltás (3)

A lakosság hálás a honvédség segítségéért

Általános tapasztalat, hogy a katonák jelenlétét az ország különböző oltópontjain rendre dicsérő szavakkal illetik. A honvédek gyorsan, pontosan, figyelmesen segítenek abban, hogy az oltás zökkenőmentesen történjen. Ráadásul az oltóanyag több kistelepülésen a honvédség speciális mobil oltóállomásain keresztül jut el az állampolgárokhoz.

ESZA