Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar – amerikai katona-egészségügyi egyeztetés az MH Egészségügyi központban

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2021. december 17., péntek 13:48

Magyar-amerikai katona-egészségügyi szakmai egyeztetésre került sor 2021. december 15-én és 16-án a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szervezésében Székesfehérváron és Budapesten. A találkozó fő célja az egészségügyi képzésekben történő együttműködés volt.

Az amerikai delegációt Mark Thompson dandártábornok, az Európában Állomásozó Amerikai Erők Egészségügyi Parancsnokságának parancsnoka vezette és a budapesti amerikai nagykövetség is képviseltette magát. A vendéglátó Dr. Kopcsó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke volt. Az egyeztetések során több olyan egészségügyi képzési területet is sikerült azonosítani, amelyekben a két nemzet a közeljövőben szorosabb együttműködést szeretne megvalósítani. 
A felmerült kiképzési lehetőségek között a repülőegészségügyi és a szárazföldi erők ellátását biztosító egészségügyi szakállomány részére alkalom nyílik a betegellátási, egészségügyi tervezési feladatokat támogató képzésekre az Egyesült Államokban, illetve az amerikai haderő európai egészségügyi létesítményeiben. 
A Honvédkórház működéséről, feladatrendszeréről Prof. Dr. Wikonkál Norbert Miklós, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház főigazgatója tájékoztatta a delegáció tagjait.

Címkék
ESZA