Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Riport: Szabó Ádám hadnagy

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2021. október 27., szerda 9:12

Szabó Ádám hadnagy immár két éve szolgál a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézetében, mint egészségügyi tiszt. Végzettségét tekintve mentőtiszt, a honvédségi egységének pedig a fő feladata, hogy különböző egészségügyi kiképzéseket tartsanak a honvédségben szolgáló katonáknak.

A járvánnyal együtt azonban felmerültek olyan újabb feladatok is, mint egy azonnali kiutazás Szarajevóba, hogy az EUFOR misszióban megerősítse az egészségügyi biztosítást ellátó állományt és segítse a munkájukat az új élethelyzettel együtt járó kihívások leküzdésében, illetve később a határmenti településeken az oltóbuszokkal történő oltásokban való részvétel.

 

received_697458841654820_jav

Katonai hivatásának gyakorlása mellett önkéntes tűzoltóként és a Máltai Szeretetszolgálat mentőegységénél is tevékenykedik. Mielőtt a katonai pályát választotta volna, Szabó hadnagy hivatásos tűzoltóként szolgált, azonban a családalapítás szempontjából a Honvédség mellett döntött.

Szabó hadnagy nem rég lett fiatal apuka, így a hivatásai gyakorlása mellett a családjáért is felelősséget kell vállalnia, ami több idő ráfordítást igényel a részéről. Természetesen közös megbeszélés tárgyát képezi, hogy mikor megy tüzet oltani vagy menteni, de havonta legalább egy hétvégét a családjával akar tölteni. Elsősorban férjként és apaként szeretné megállnia a helyét, de kompromisszumkészséggel, megértéssel és elfogadással minden egyébre is jut elég idő.

A jövőben újabb nyelvek elsajátítását tűzte ki tervként, illetve szeretne a gyermeksürgősségi ellátásban szakmailag fejlődni.

2021.10.27.

Címkék
ESZA