Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

Katona, ápoló - fekvenyomásban aranyérmes

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó:  |  2021. október 9., szombat 6:30

Bana Milán őrvezető a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Osztályán ápolóként teljesít szolgálatot, azonban hivatásának gyakorlása mellett sportol is.

2021. szeptember 28-án, a svédországi Halmstad városában rendezett, International Powerlifting-Federation RAW Világbajnokság Junior 120+ kategóriájában aranyérmet szerzett fekvenyomásban, amely során 225 kilogrammnyi súlyt emelt fel, ez pedig junior magyar rekordnak számít. Ezen felülmég olyan meghökkentő eredményeket ért el, mint 307,5 kg guggolásban – szintén rekord -, felhúzásban 292,5 kg, összetettben pedig 825 kg-ot csinált, amellyel egyéni csúcsot állított fel.

A 23 éves őrvezető sportkarrierjét hat éve kezdte meg és az erőemelés kihívása fokozatosan ragadta magával. A 2020-as világbajnokságon szerette volna már megmérettetni magát, de a világjárvány okozta nehézségek meghiúsították ezt a szándékát.

Középiskolai éveit egészségügyi szakon töltötte, ahol 16 éves korától kezdve már ismerkedett a szakma alapjaival, míg katonai karrierje 2018-ban indult az 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljának kötelékében. A szakmai fejlődés érdekében,a harcoló alakulatnál történő szolgálatot egészségügyire cserélte és 2019. májusában munkáját a debreceni laktanya egészségügyi központjában felcserként (medic) folytatta. 2021. áprilisában került Budapestre a Kabáról származó fiatalember, ahol munkahelyi feladatai közé a sürgősségi osztályra beérkező betegek ellátása, illetve az orvosi személyzet munkájának közvetlen segítése és az ellátáshoz színvonalának biztosításához elengedhetetlen asszisztálási munka tartozik.

Elmondta, hogy a magánélet, a hivatás és a sport összeegyeztetése komoly szervezési feladatot igényel minden érintett részéről, de nem lehetetlen kihívás. Aki viszont ilyen életmódra vállalkozik, annak képesnek kell lenni rá, hogy komoly áldozatokat is vállalni tudjon az eredmény érdekében.

A jövőjét tekintve bizakodó. Látja maga előtt a Honvédkórházban a szakmai előrelépés, a tanulás és a fejlődés lehetőséget, de jelenleg a decemberben megrendezésre kerülő Európa bajnokság foglalkoztatja, ahol ismét megmérkőzik azokkal a versenyzőkkel, akikkel a közelmúltban már összemérte erejét a Világbajnokság során.

2021.10.09.

Címkék
ESZA