Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sport és egészség a honvédelemért konferencia

2019. március 25., hétfő 15:32

A Honvédkórház megalakulásának 120. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat részeként a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sport és egészség a honvédelemért címmel tudományos konferenciát szervez 2019. április 25-26-án az MKB Bank székházának dísztermében.

A rendezvény fővédnökei: Prof. Dr. Kásler Miklós úr, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Benkő Tibor úr, Magyarország honvédelmi minisztere.

A rendezvény célja, hogy a 81 évvel korábbi I. Sportorvosi Kongresszus és Sportegészségügyi Kiállítás emlékét felelevenítve, a jelenlegi kutatások eredményeinek bemutatásával ráirányítsa a figyelmet a sport, az egészség és a honvédelem egymást kölcsönösen támogató területeire az egészség- és biztonságtudatos társadalmi szemléletformálás, valamint a felnövekvő generációk hazafias nevelésének elősegítése érdekében.

A konferencián neves hazai és külföldi szakemberek, valamint fiatal kutatók mutatják be a témához kapcsolódó kutatásaikat, amely magyar és angol nyelven a helyszínen és online is követhető lesz.

A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni legkésőbb 2019. április 17-ig az alábbi linken lehet: https: //goo.gl/forms/tm9D7V24RhaywWEr1

ESZA