Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori kihelyezési héten az MH EK

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: MH Egészségügyi Központ |  2022. július 7., csütörtök 18:38

Az éves kötelező tábori kihelyezési hét során, az MH EK állománya végrehajtotta az eddig beszerzett ROLE-2 egészségügyi komplexum telepítésének begyakorlását.

ROLE2_1

A komplexum még nem egész, a jövőben történő részegységek beszerzésével válik alkalmazhatóvá. A Magyar Honvédség egészségügyi ellátási képességeinek fejlesztése céljából vásárolt egységben az orvosok és szakdolgozók harctéri körülmények között is képesek lesznek komplex beavatkozások végrehajtására.

 A mobilkórház jellegéből adódóan gyorsan telepíthető, moduláris felépítésű, sebészeti képességgel rendelkező objektum, amely hibrid rendszerű, így konténereket és alumínium vázas sátrakat egyaránt tartalmaz.

ROLE2_7

Az egészségügyi katonák begyakorolták a kórházkomplexum telepítését, az eddig beszerzett műszerek elhelyezését, a logisztikai biztosítás módszerét.

A tábori kihelyezési hét programját meglátogatta Dr. Kopcsó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka és a Magyar Honvédség Egészségügyi Főnöke, a bejárást követően elmondta az állománynak, hogy „a katonaegészségügy ezzel a beszerzéssel egy modern, jövőbemutató képességre tesz szert. Az a feladatunk, hogy az összes hiányzó egységet, a hozzá tartozó orvosi műszereket beszerezzük, megtaláljuk hozzá az állományt, akiket kiképezünk és szinten tartunk.”

ROLE2_8
ESZA