Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai Repülőorvosi alkalmasság vizsgálatok

A Repülőorvosi Alkalmasság Vizsgáló Osztály (RAVO) fő tevékenysége keretén belül végzi a katonai és rendőrségi hajózóállomány a repülést kiszolgáló személyzet, a repülő-műszaki személyzet továbbá az ejtőernyős állomány, valamint a tűzszerész és búvár beosztást ellátók alkalmassági vizsgálatát.

A vizsgálatok végrehajtásához a jogszabályi keretrendszert a 20/2021. (X.6) HM rendelet, illetve 10/2015. (VII.30) HM rendelet adja. Az előzetes alkalmassági vizsgálat a jogszabályoknak megfelelően csak a már sikeres katonai alkalmasság vizsgálatot követően történhet. A vizsgálatok ütemezése az évente megrendezésre kerülő egyeztető megbeszélésen elfogadott előzetes tervek alapján történik. Az év közben megjelenő pót-igények és a tervezethez képest módosítások bejelentése a Repülő Orvosi Bizottság (ROB)-irodán lehetséges (Elérhetősége: 76/581-600,mellék 3161).

Az előzetes terveknek megfelelő létszám-keret szerint megjelenők névsorát a vizsgálat előtti napokban FAX-on küldik a vizsgálatot kérő szervek.
A vizsgálatkérő lapon szerepelnie kell a :

  • A vizsgálandó neve,  
  • A vizsgálandó azonosítója (születés, TAJ-szám)
  • A kért vizsgálati kategória megjelölése

A vizsgálatok a repülőorvosi osztályon történnek, az esetek többségében egy naposak, de a vizsgálat jellegétől függően illetve az esetlegesen párhuzamosan futó katonai alkalmasság vizsgálattól függően több (2-3) napig is tarthatnak. Igény esetén szállást biztosítunk a RAVO osztály területén működő hajózó-szállón.
A szállás igényt előzetesen kérjük jelezni a ROB-irodán.

Osztályvezető:

Dr. Kuti Norbert

orvos alezredes
osztályvezető főorvos
Repülőorvosi-, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet, Repülőorvosi Alkalmasságvizsgáló Osztály (Repülőorvosi Bizottság)
06-76-581-600/3156
ESZA