Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség Közegészségügyi-járványügyi Szolgálat továbbképzése

2014. március 10., hétfő 11:12

A Magyar Honvédség Közegészségügyi-járványügyi Szolgálata szervezésében közegészségügyi-járványügyi, munka-, sugár-egészségügyi és vízhigiénés továbbképzés került megtartásra 2014.03.03 - 03.04.-én az MH BHD 3sz. KORK (Mályi) helyszínén.A továbbképzést Dr. Meglécz Katalin orvos ezredes a MH KJSZ honvéd-tisztifőorvosa vezette, melynek egyik kiemelt témáját a rendvédelmi szervek, a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, az Országgyűlési Őrség, valamint a honvédelemért felelős miniszter tulajdonosi joggyakorlása alatt álló gazdasági társaságok közegészségügyi-járványügyi feladatait ellátó egyes szervek kijelöléséről szóló 4/2014. (I. 10.) Korm. rendelet által megalapozott feladatok, tevékenységek adták.

A továbbképzésen a Honvédség munkatársai mellett képviseltették magukat a rendvédelmi szervek munkatársai, a BM, ORFK, TEK, OKF, BV vezető orvosai, foglalkozás-egészségügyi, közegészségügyi, munkavédelmi szakemberei.

1609150819

A jelenlévők megismerkedhettek a honvéd-egészségügy aktualitásaival, az MH KJSZ felépítésével, működésével, az előző továbbképzés óta eltelt időszak szakmai kihívásaival, tapasztalataival.
A továbbképzésen a BM képviseletében Dr. Csatai Tamás ny.ro.ezredes Személyügyi Főosztály Egészségügyi Koordinációs Főosztály osztályvezető főorvosa mutatta be a Rendvédelmi Szerveknél működő Közegészségügyi-járványügyi hálózatot.
A jogszabályi aktualitásokat tovább részletezve az MH ÖHP Egészségügyi Főnöksége részéről Csizmár Attila szds.egészségügyi tiszt a halottvizsgálattal kapcsolatos eljárások új szabályozását ismertette a résztvevő állomány részére.
Az MH KJSZ állományának szakemberei a jelenlegi aktualitásokat is figyelembe véve tartották meg szakmai előadásaikat.
1609150820

Az elhangzott előadásokat követően a szakemberek minden szakterület számára érdekfeszítő, élénk tanácskozást folytattak.

Az előadások anyaga letölthető: Kapcsolódó állományok

Dr. Meglécz Katalin orvos ezredes MH KJSZ honvéd-tisztifőorvos
Lukácsné Veress Enikő őrnagy MH KJSZ főtiszt

ESZA