Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ÉPC-Honvédkórház új weboldala

Az ÉPC-Honvédkórház új weblapja a https://epc.euintezmeny.hu címen érhető el.

Részletek

KEHOP-1.6.0-15-2018-00026

A MAGYAR HONVÉDSÉG KATASZTRÓFA-EGÉSZSÉGÜGYI BEAVATKOZÓ KÉPESSÉGÉT TÁMOGATÓ REACH BACK STACIONER LABOR KIALAKÍTÁSA

KEHOP-1.6.0-15-2018-00026

 

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) a KEHOP-1.6.0-15-2016-00006 azonosító számú „MH EK katasztrófa-egészségügyi képességének fejlesztése” elnevezésű projektjéhez kapcsolódva, az abban szereplők kiegészítéseként 650 000 000,- Ft támogatási összegből a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszer (HKR) modulokból felépülő katasztrófa-egészségügyi képességet támogató, már meglévő háttér-laboratórium modernizálását, fejlesztését, a kor színvonalának megfelelő szintre emelését valósítja meg.

A projekt első szakaszában az MH Egészségügyi Központ létrehozott egy katasztrófahelyzetben alkalmazható egészségügyi ellátó központot, amely szállításra is alkalmas. Ennek során beszerzett műtő- és röntgenkonténert, betegek fektetésére alkalmas sátorrendszert, védőoltások helyszínéül szolgáló buszt, valamint felújította a labordiagnosztika elvégzésére szolgáló konténert.

A projekt jelenlegi szakaszában (KEHOP-1.6.0-15-2018-00026)az esetleges katasztrófákat és tömeges ipari baleseteket követő kár elhárítása során a helyszíni mintavételek és a háttér-laboratóriumban elvégzendő toxikológiai, radionukleáris és biológiai kórokok laboratóriumi vizsgálatához szükséges képességet alakítanak ki. A helyszíni beavatkozást is támogató háttér-laboratórium fejlesztésével lehetővé válik a bekövetkezett katasztrófa típusának, kiterjedésének és súlyosságának pontosabb meghatározása, ezáltal csökkenthető elsősorban a személyi, másodsorban a vagyoni veszteség mértéke az érintett területen, valamint lehetővé válik a célzott mentési, valamint mentesítési feladatok folyamatos támogatása.

A fejlesztéssel a Magyar Honvédség nem csupán fenntartja jelenlegi, katasztrófavédelmi közreműködések során használt egészségügyi képességeit, hanem bővíti azok kapacitását, illetve új képességekkel is gazdagítja azt. Hozzájárul a lakosság személybiztonságának növelése érdekében kialakítandó magasabb minőségű katasztrófavédelemi tevékenységhez, amely elősegíti az országos katasztrófavédelmi rendszer további fejlődését.

A Projekt támogatásának intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a.

A projekt az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával valósul meg, amely várhatóan 2023. harmadik negyedévében fejeződik be.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ a projekt megvalósítása érdekében több közbeszerzési eljárást bonyolít, illetve bonyolított le.

EU_KA
ESZA